Betting på fotbolls-VM

VM i fotboll går som bekant av stapeln var fjärde år, och i år är det alltså dags igen. Fotbolls-VM är ett av världens största sportevent. Som vanligt är det 32 lag som deltar. Turneringen hålls denna gång i Qatar, startar den 20 november och pågår fram till och med den 18 december då finalen spelas. Denna gång kommer det inte vara någon paus mellan gruppspelen och slutspelet, till skillnad från hur det sett ut under tidigare turneringar. Det är en faktor att ha i åtanke om du tänker på betting i samband med fotbolls-VM.

Strategier för betting på fotbolls-VMFotbollsplan - Match
Det finns så klart inga bettingtips som garanterar framgångsrik betting på VM. Dock finns det ett antal generella riktlinjer som du kan förhålla dig till med mga licens skattefritt.

Håll koll på nyhetsflödet kring lagen
Om du tänker betta på VM match ska du alltid hålla koll på de senaste nyheterna om lagen innan du bettar på deras matcher. Det kan så klart vara skönt att vara ute i god tid och lägga sitt bett redan några timmar innan matchstart, men det kan dyka upp nyheter kort innan matchen som förändrar hur den kan antas sluta.

Tänk på detta inför sista gruppspelsmatcherna
De sista matcherna i gruppspelet kan vara lite luriga att förutse. I dessa kan motivationen hos olika lag variera ordentligt. Vissa lag är redan klara för avancemang, andra måste vinna för att kunna ta sig vidare och för ytterligare andra står det klart att de kommer åka ut. Detta är naturligtvis faktorer som alla är viktiga att ha i åtanke för hur matcherna kommer att gå.

Qatar har ökenklimat
Qatar är ett ökenland vilket kommer att påverka turneringens inledande matcher. Det kommer vara kallare än vad det vanligtvis är under en VM-turnering då de annars spelas under sommaren. För många av spelarna kommer det ändå ta lite tid att vänja sig vid klimatet. Många av spelarna kommer gå direkt från klubblagsmatchen in i turneringen. Detta kommer att göra att många av matcherna kommer vara rätt långsamma inledningsvis.

Ska du vänta tills matcherna startat?
Det kan vara en bra idé att utnyttja bettingsidornas möjligheter till livebetting. Det vill säga att du låter matcherna starta innan du satsar några pengar på dem. Om du inte är hundra procent övertygad om hur en match kommer att gå kan du titta på matchens inledande 20 minuter innan du ger dig in i leken.

Registrera dig på en bettingsajt precis innan VM
Fotbolls-VM är, som nämndes i den här artikelns inledning, ett av världens största sportevents alla kategorier. Det betyder att det också är ett av de största eventen för bettingsidorna. Ju närmare VM du kommer desto mer kommer bettingsidorna försöka överträffa varandra i att erbjuda bonusar som du om du vill kan använda när du spelar på VM.

Dra nytta av statistiken
Statistik spelar inte riktigt lika stor roll när det gäller internationella fotbollsturneringar som inom ligafotbollen. Det betyder dock inte att statistiken ska avfärdas helt. Du kan till exempel kolla på statistik från EM, afrikanska mästerskapen och så vidare för att se hur lagen presterade defensivt och så vidare. Detta är så klart särskilt relevant om lagens uppställningar i stort sett är oförändrade. Förändringar genomförs så klart alltid mellan turneringar, men du kan ändå hitta trender om du tittar på statistiken. Ett exempel är Mexiko som åkt ur i sextondelsfinalen de sju senaste gångerna de varit med i VM. Vad innebär det för deras chanser att gå vidare om de lyckas ta sig vidare från gruppspelet även denna gång?

Enkelt att betta på VM på sidor med svensk licens
Om du väljer en bettingsida med svensk spellicens får du en både smidig och säker upplevelse för din VM-betting. Du registrerar dig och för över pengar till och från ditt spelkonto med BankID. Ingen registrering eller övrigt krångel är nödvändigt.